Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Elke dag een vooruitblik op de Popronde door mensen uit de Deventer muziekwereld

Even voorstellen

Albert Reinink is stadsprogrammeur bij de Deventer Schouwburg en voormalig programmeur van het Burgerweeshuis, Doornroosje (Nijmegen) en Simplon (Groningen).

Albert z’n route

Ik hou van festivals maar hoef niet alles te zien; de pareltjes uitzoeken en ook nog tijd hebben om er van na te genieten vind ik genoeg. Maar toen ik nog jong was (ha, ha!) en in Groningen de popronde bezocht had ik aan het einde van de avond wel meer dan 20 bandjes gezien en vond de volgende dag een verkreukeld vodje papier met aantekeningen en cijfers in m’n achterzak. Als je dat wilt laad je dat ding op je telefoon en fiets je als een razende door de stad. Ik maak slechts een klein lijstje.

En begin gelijk maar met een portie fijne herrie van The Brave in het BWH café; dan is de kop er meteen goed af. om 20.30 uur

Daarna iets wat heel erg anders is bij de buren van het Burger, het Productiehuish ON: om 21.15 uur is daar Aafke Romeijn met haar mooie schurende singersongwriter-liedjes.

Dan natuurlijk naar de schouwburg waar om 22.00 uur Dyzack optreedt, niet iemand die je verwacht bij de jonge honden van de popronde maar een man met een muziekverleden om U tegen te zeggen en het is nog een sympathieke vent ook.

Terug naar de cafés om via een paar pop-liedjes van Sandy Dane in de Alm te belanden bij de rock ’z’n roll van The Apple Jacks in de Heks om 22.30 uur. Daar blijf je een uur omdat het gezellig is en op de Brink daarna laat je je verrassen door mee te gaan met mensen die je leuk vindt en naar één van de drie optredens op het plein gaan.

Dan is het tijd om de afterparty te bezoeken. Burger dus, de cirkel is rond.

Veel plezier. Ooit stond De Staat nog op het biljart van Floors te spelen, dus misschien zeg je over drie jaar in de Alpha tent wel: “hé, die heb ik nog tijdens de popronde in Deventer gezien”.