Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Elke dag een vooruitblik op de Popronde door mensen uit de Deventer muziekwereld

Even voorstellen

Joris van Welsen is boeker bij Earthbeat, zorgt ervoor dat wij in november weer lekker los kunnen gaan op Skip & Die en komt oorspronkelijk uit Deventer.

Joris z’n route:

Popronde is bij uitstek het festival om nieuwe bands te ontdekken, de hype te checken of je volledig te laten verrassen.

Een korte scan door het programma levert mij de volgende route op:

20:30 S As In Assassins Persee, Brink 32
Leuke band uit R’dam. Klinkt fris en Persee lijkt me een prima zaak om in af te trappen.

21:00 Beetje twijfel nu. Even bijkomen bij Singer/songwriter Daniel Versteegh in De Alm (jeweetwel, van die show van G. Beelen – Beste Singer/Songwriter van NL) of electro-pop ala Infadels van Kids With Guns in Cafe de Heks.

21:15 Dilemma. Aafke Romeijn speelt in het productiehuis Oost Nederland. Ik zal het maar bekennen: ik heb een zwak voor haar. Aafke is spannend, verdrietig en boos. En echt. Of het bovenstaande wat eerder afkappen of iets later aanschuiven dus.

21:45 Laat je haar groeien en je snor staan. Op naar Persee voor Utrechts trots John Coffey wat garant staat voor de nodige klapperende broekspijpen op deze avond. LOUDER!

22:30 Normaal gesproken is het wat vroeg, maar voor Bodypolitics duik ik de kelder van Elegast Swingcafe in.

Schone songs van deze (ja, dames en heren: daar komt ‘ie) INDIE-pop band wat ik zo hoor. Maakt nieuwsgierig. Fijn dat het zo nu en dan ook goed hard gaat. Eens zien of er nog wat kalk van de muren komt.

23:00 En hop! Weer terug naar Persee. Ze zijn daar lekker bezig met de programmering. Dit keer voor APRIL die ik in een hippe kledingzaak in A’dam zag spelen tijdens de popronde. Als het in een hokje moet: de opnames doen me aan een wat rauwere variant van de XX denken, maar live gaat dat nog eens in de overdrive en soms zelfs richting Joy Division. Echt een aanrader.

00:15 Tja, moeilijk. Misschien even kijken of Kid Totem wat is in De Elegast. Ken het niet, klinkt niet slecht en we zijn toch in de buurt, maar ik moet zeggen dat mijn nieuwsgierigheid ook wel gewekt wordt door Wannabeastar die om 00:30 in Het Burgerweeshuis begint. Daar moeten we sowieso nog heen, want:

01:30 Cirque Valentin – Burgerweeshuis

Erg goeie clip, goed liedje en ik hoor de naam regelmatig vallen de laatste tijd. Ben benieuwd.