Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Hoogtevrees

Zondag 8 juli

Een magisch weekend in juli, Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival strijkt neer in het Worpplantsoen. Een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 6 t/m 8 juli tovert het Burgerweeshuis het oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel.

Laat alvast in het Facebook event weten dat je erbij bent!

Pieter de Graaff 13.00 – 14.00

De Nederlandse pianist/componist Pieter de Graaf is een van de bewoners van Kytopia, de creatieve broedplaats van Kyteman in het voormalige Tivoli Oudegracht. De Graaf heeft al een muzikale carrière achter de rug met zijn jazz-ensemble Pieter de Graaf Trio en The Kyteman Orchestra, maar is nu aan een soloproject begonnen: Fermata. Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt hij geïmproviseerde, neoklassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar met zijn pop- en jazzinvloeden weet De Graaf een uniek eigen geluid te creëren!
Zijn tweede single ‘Hide and Seek’ kwam in maart uit en mocht internationaal op een enthousiaste ontvangst rekenen.

Cirque Inextrémiste 14.30 – 15.15

In het Worpplantsoen is Cirque Inextremiste (Frankrijk) te zien met de Nederlandse première van de grootschalige productie ‘Exit’. Cirque Inextremiste zoekt in hun circustheatervoorstellingen de grenzen op. In eerdere voorstellingen haalden ze gewaagde stunts uit met houten planken, gasflessen en een minigraafmachine. Dit keer gaat Cirque Inextremiste met ‘Exit’ nog een stap verder. En hoger. De zes mannen slaan namelijk op de vlucht. Met een heteluchtballon!

Black Flower 15.30 – 16.30

Het Brusselse Black Flower wordt in België gezien als een opmerkelijk internationaal klinkend project. Grootste inspiratiebron is zonder meer de Ethiopische jazz van Mulatu Astatke en de Afrobeat van de Nigeriaanse Fela Kuti. Black Flower bracht vorig jaar een tweede CD uit: Artifacts. Dezelfde lekker klinkende Ethio-jazz, maar met een steeds meer naar het spirituele neigende ondertoon. De groove blijft, maar de ruimte voor psychedelica, folklore en experiment groeit.

Condor Gruppe 17.00 – 18.00

Bij het Antwerpse Condor Gruppe wordt de definitie van jazz serieus opgerekt. Dit is muziek gebaseerd op exotische grooves, krautrock en obscure soundtracks. Ze maken muziek die doet denken aan een nachtelijke exotische excursie in een verlaten woestijnlandschap, met spacende gitaren en een solide groovy ritme die je niet los laat. In februari verscheen nieuwe album ‘Interplanetary Travels’