Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Hoogtevrees

Zondag 9 juli

Even een break nodig van het hoogstaand buitentheater van Deventer op Stelten? Strijk dan neer in het park op De Worp waar je op hoog niveau kunt luieren maar wel met beide benen op de grond.
Met heel veel bands, dj’s, een hapje en een drankje. Lekker relaxen in het oudste openbare stadswandelpark van Nederland en helemaal gratis toegankelijk.

Laat alvast in het * Facebook event weten dat je erbij bent!

À Sens Unique 13.00 – 13.50

Het jonge circusgezelschap Collectif À Sens Unique brengt ‘Léger Démêlé’. In deze acrobatische voorstelling kunnen de vijf spelers aanvankelijk prima met elkaar overweg, ze ondersteunen elkaar en liften elkaar op. Maar hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe meer dingen er misgaan: van onderlinge relaties en communicatie, van koorddansen tot gedurfde stunts.

Sheesham, Lotus & ’Son 14.00 -15.00

Achter deze vreemde naam gaat een folkblues/brass trio schuil met ongebruikelijke instrumenten als viool, kazoo, banjo en sousaphone, de franse hoorn en zoiets als een contrabasharmoniuphonium. Sheesam Crow, Lotus Wright en Son Sanderson blazen stokoude en vergeten songs van artiesten als Jimmy Rodgers, Doc Roberts, Carter Family en een hoop onbekende traditionals weer nieuw leven in met hun muzikale uitdragerij. In Canada maar ook in de VS, UK en zelfs in Scandinavië zijn ze een echte hitsensatie op de festivals met hun aanstekelijke muziek.

Het Zesde Metaal 15.45 – 16.45

Het Zesde Metaal ‘Calais’ is het vierde album van de Belgische band Het Zesde Metaal. Met opnieuw liedjes waarin Wannes Cappelle zijn eigenzinnige kijk op de mens en het menselijk bestaan onder woorden brengt. In het West-Vlaams, vanzelfsprekend. Hij noemt zichzelf bij voorkeur een ‘singer-songwriter’, maar dat zegt nog niet zoveel over de muzikale lijn van Het Zesde Metaal, waarin je rock, country, en zelfs wat elektronica hoort.

DAAU 17.30 – 18.30

Sinds 1992 verbaast DAAU de internationale muziekscene met hun muzikale vaardigheid, inventiviteit, aanstekelijke dynamiek en onnavolgbaar nieuw soort klassieke muziek, uitgevoerd met een ongewone combinatie van oude instrumenten (viool, cello, klarinet en accordeon). DAAU ontroert, verontrust en zoekt het avontuur op. Invloeden uit pop, rock, folk en klassieke muziek, en boven alles een grote emotionele zeggingskracht, typeren de unieke sound van dit bijzonder ensemble.