Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Hoogtevrees

Zaterdag 8 juli

Even een break nodig van het hoogstaand buitentheater van Deventer op Stelten? Strijk dan neer in het park op De Worp waar je op hoog niveau kunt luieren maar wel met beide benen op de grond.
Met heel veel bands, dj’s, een hapje en een drankje. Lekker relaxen in het oudste openbare stadswandelpark van Nederland en helemaal gratis toegankelijk.

Laat alvast in het * Facebook event weten dat je erbij bent!

À Sens Unique 14.30 – 15.20

Het jonge circusgezelschap Collectif À Sens Unique brengt ‘Léger Démêlé’. In deze acrobatische voorstelling kunnen de vijf spelers aanvankelijk prima met elkaar overweg, ze ondersteunen elkaar en liften elkaar op. Maar hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe meer dingen er misgaan: van onderlinge relaties en communicatie, van koorddansen tot gedurfde stunts.

André Brasseur 15.20 – 16.30

De koning van het Hammondorgel is terug. De maker van de instrumentale monsterhit ‘Early Bird’ is bijna 80 maar loopt over van levenslust . Hij brengt stomende jazz en funk met vijf jonge(re) en begeesterde muzikanten. Het oeuvre van Brasseur heeft na 50 jaar nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom hij in het voorjaar van 2015 benaderd werd met de vraag om weer op te treden. Ook ontstond het idee om een volledig carrière-overzicht van de man uit te brengen op cd en vinyl. De compilatie ‘Lost Gems from the 70’s’ (2016/sdBan Records/N.E.W.S.) blijft zijn weg vinden naar een nieuw publiek en stond zelfs een paar weken in de Ultratop in België.

Giant Tiger Hooch 17.00 – 17.40

Giant Tiger Hooch klinkt als Neil Young in de jaren zestig met een flinke portie John Spencer Blues Explosion, aangevuld met een Amsterdamse Snik.
Na het debuut in 2014 speelde de band op vele festivals, clubzalen en zette een zinderende performance neer bij DWDD.
In april verscheen het nieuwe album PANDAPANDA! De 10 nieuwe tracks zijn zwaarder en noisier, met behoud van die gouwe ouwe R&B-vibe.

Tricklebolt 18.10 – 18.50

De Sallandse rockformatie Tricklebolt maakt Engelstalige no-nonsense rockmuziek met als grote inspiratiebronnen Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath en Brainbox.
Naast hun eigen shows verzorgden ze voorprogramma’s voor o.a. Bökkers, King of the World, DeWolff en Uriah Heep.

Jo Goes Hunting 19.30 – 20.30

Jo Goes Hunting is de band van multi-instrumentalist Jimmi Jo Hueting. Hij maakt gebruik van synthesizers, spacey gitaren en drummachines om een magisch, dromerig geluid te creëren. Excentrieke indierock met een vleugje Animal Collective, een snufje Flaming Lips en wat Dirty Projectors. Het debuutalbum ‘Come, Future’ kwam begin dit jaar uit.

Altin Gün 21.20 – 22.20

Bassist Jasper Verhulst raakte bij een bezoek aan Istanbul verslaafd aan de Turkse psychedelische folk uit de jaren 70 die daar nog steeds wordt gemaakt. Daarom startte hij de nieuwe band Altın Gün, waarmee ze traditionals en minder bekende tijdsgenoten nieuw leven inblazen met muzikanten die je zou kunnen kennen van Jacco Gardner, Jungle By Night, Eerie Wanda en Palmbomen.

Bob Log III 22.45 – 23.30

Bob Log III kun je het best omschrijven als een geniale gek. Hij draagt een strak pak, een pilotenhelm waaraan een telefoonhoorn bevestigd is die als microfoon dient, een gitaar en een drumstel.
Hij brengt geschifte punk blues en het lukt hem om in zijn eentje als een volwaardige band te klinken. Denk bij de muziek aan The White Stripes en The Jon Spencer Blues Explosion.

Hoogtevrees After: BoogieNights – vanaf 23.00 uur

Aansluitend in het Burgerweeshuis BoogieNights, hét 30+ feest van Nederland. Je hoort de beste muziek uit de 70’s, 80’s en 90’s en ziet op megaschermen de originele videoclips uit die tijd!
Ook ligt er een enorme verlichte dansvloer op je te wachten waar je op los kan gaan.