Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Hoogtevrees

Zaterdag 7 juli

Een magisch weekend in juli, Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival strijkt neer in het Worpplantsoen. Een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 6 t/m 8 juli tovert het Burgerweeshuis het oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel.

Laat alvast in het Facebook event weten dat je erbij bent!

Cirque Inextrémiste 14.30 – 15.15

In het Worpplantsoen is Cirque Inextremiste (Frankrijk) te zien met de Nederlandse première van de grootschalige productie ‘Exit’. Cirque Inextremiste zoekt in hun circustheatervoorstellingen de grenzen op. In eerdere voorstellingen haalden ze gewaagde stunts uit met houten planken, gasflessen en een minigraafmachine. Dit keer gaat Cirque Inextremiste met ‘Exit’ nog een stap verder. En hoger. De zes mannen slaan namelijk op de vlucht. Met een heteluchtballon!

Zitakula 15.30 – 16.30

Zitakula is de naam van een groovy afrofunk-band uit Amsterdam. De band bestaat uit negen getalenteerde muzikanten en mixt hypnotiserende grooves met keiharde James Brown-funk. Zitakula is begonnen in 2013, brachten twee EP’s uit en in april 2017 verscheen hun debuutalbum ‘Oasis’ dat bol staat van funky, Afrikaanse ritmes en psychedelische soul . Ze tourden door Nederland en Duitsland en stonden al op festivals als Noorderslag, Zwarte Cross, Oerol en Wicked Jazz Sounds Festival.

Namibian Tales – Kalahari Encounters 17.15 – 18.15

Het begon met een akoestisch kwartet in een woonkamer in Amsterdam, dat in de muzikale tradities van Namibië dook. In de zomer van 2016 namen ze hun eerste album op, en gingen ze over de hele wereld optreden. De San, de oudste bewoners van Namibië, waren vanaf het begin een bron van inspiratie. Voor het tweede album trokken During en Shishani letterlijk de Kalahari-woestijn in om kennis te maken met muziek en dans van het San-volk.

Zo ontstond er een vorm van wereldfusie waarin de complexe ritmes van de San een grote rol spelen. De woestijn en Amsterdam groeiden langzaam naar elkaar toe, als het ware. Wat je hier hoort op Kalahari Encounters is het resultaat: een live concert van de Amsterdammers samen met de “grootmoeders” in Windhoek. Wereldfusie op zijn mooist.

De Kift – 30 Jaar 19.00 – 20.15

Hoera! De Kift bestaat dertig jaar! Tijd voor een feestje! Was de zeer enthousiaste ontvangst door pers en publiek van het nieuwste album BAL al reden tot feest, in dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop. En niet alleen, maar samen met hun trouwste fans. Uit alle honderdnegentig nummers die De Kift in de afgelopen dertig jaar heeft gemaakt is door fans de ultieme playlist samengesteld die dit jubileumjaar live te horen is.
Dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Awkward I 20.45 – 21.30

Singer-songwriter Djurre de Haan (ex-bandlid van Alamo Race Track), alias Awkward I viel direct op met zijn sterke debuutplaat I Really Should Whisper. Hij speelde veel als solo-artiest en met band in verschillende samenstellingen.
De afgelopen jaren maakte hij niet alleen als songwriter maar ook als filmcomponist naam met soundtracks voor Aanmodderfakker (waarvoor hij tijdens het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf-nominatie kreeg) en ‘De ontmaagding van Eva van End’. Verwacht veel nummers van zijn derde album ‘KYD’ – de opvolger van ‘Everything On Wheels’ uit 2011 – dat in het najaar zal verschijnen bij Excelsior Recordings.

Cirque Inextrémiste 21.45 – 22.30

Mario Batkovic 22.30 – 23.30

De Bosnische accordeonist Mario Batkovic speelt modern gecomponeerde muziek met de intensiteit van een rockster en een flinke dosis humor. Na fenomenale shows op Le Guess Who?, Eurosonic en Grasnapolsky bracht hij vorig jaar een album uit met hulp van de legendarische Portishead-muzikant Geoff Barrow. Hij heeft eigenhandig de accordeon tot een avant-garde instrument gemaakt en verkent de mogelijkheden van de accordeon tot in het uiterste, met in zijn geval een repetitief resultaat van hypnotiserende schoonheid. Batkovic kan zijn accordeon laten donderen als het grootste orgel ter wereld, of zo intiem spelen dat het lijkt of hij je persoonlijk wil verleiden.