Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Hoogtevrees

Vrijdag 6 juli

Een magisch weekend in juli, Deventer staat op stelten en het Hoogtevrees festival strijkt neer in het Worpplantsoen. Een avontuurlijk programma met acts van hoogstaand niveau. Van 6 t/m 8 juli tovert het Burgerweeshuis het oudste stadspark van Nederland om tot een avant-gardistisch spektakel.

Laat alvast in het Facebook event weten dat je erbij bent!

Monkey Jam 19.15 – 20.15

Deze groep muzikanten is met hun Monkeyjam al drie jaar een begrip in Deventer en omstreken. Artiesten van o.a. Jan Terlouw Junior, Roots Rising, Knarsetand en Money & The Man verlaten voor deze keer hun vaste boomhut (Paviljoen Vogeleiland) om te jammen op Hoogtevrees. Dit alles met maar 1 regel: Geen covers! Iedereen is welkom en mag mee doen en als je goed oplet zie je misschien nog wel artiesten van de optredende bands voorbij komen!

Come jam like monkeys do!

Ooostblok 20.15 – 21.30

De acht-koppige band Ooostblok bestaat mannen die een aantal dingen
gemeen hebben met elkaar: ze zijn allemaal bevriend (of familie van elkaar), ze
komen allemaal uit het bruisende Hengelo en hebben allemaal een grote liefde voor
de muziek. Acht robuuste kerels met een nog robuuster repertoire. Van balkan tot gyspy, traditioneel tot modern, we kunnen je één ding garanderen: Wanneer Ooostblok speelt, is het een grandioos feest!

Cirque Inextrémiste 21.45 – 22.30

In het Worpplantsoen is Cirque Inextremiste (Frankrijk) te zien met de Nederlandse première van de grootschalige productie ‘Exit’. Cirque Inextremiste zoekt in hun circustheatervoorstellingen de grenzen op. In eerdere voorstellingen haalden ze gewaagde stunts uit met houten planken, gasflessen en een minigraafmachine. Dit keer gaat Cirque Inextremiste met ‘Exit’ nog een stap verder. En hoger. De zes mannen slaan namelijk op de vlucht. Met een heteluchtballon!

Projekt Rakija 22.30 – 23.30

Projekt Rakija is een band geformeerd rond gitarist Igor Sekulović. De band combineert balkan met een energieke mix van fijne beats, exorbitante blazers en schreeuwende rock gitaren. Het draait niet alleen om muziek en optreden, het is een community van creatievelingen die samen een onderscheidende stijl ontwikkelen.