Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
19:30 uur
Aanvang:
20:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Science Café

Geluid in beeld: Opsporen en lokaliseren van hinderlijk geluid met camera’s
Niet veel mensen weten dat verkeerslawaai, hoewel het voor de meesten een rol op de achtergrond lijkt te spelen, de op één na schadelijkste omgevingsfactor voor de mens is, na luchtvervuiling. Ook andere niet bewust gehoorde geluiden hebben schadelijke effecten voor onze gezondheid. Om deze problematiek letterlijk zichtbaar te maken hebben Rick Scholte en zijn team een camera ontwikkeld waarmee hinderlijke geluidsbronnen kunnen worden opgespoord. De camerabeelden maken het mogelijk om het ontstaan van het geluid beter te begrijpen.
Vanavond komt Scholte vertellen hoe de geluidscamera is opgebouwd en welke algoritmen toegepast worden om beelden te krijgen van de oorspronkelijke geluidsbronnen. Uiteraard gaat hij de camera tijdens de lezing demonstreren.

Het Science Café Deventer vindt zoals gebruikelijk plaats in de Grote Zaal van het Burgerweeshuis. De zaal gaat open om 19.30 uur, met live muziek van Robin Yerah. De lezing begint om 20.00 uur. Vanaf 21.15 uur discussie met de zaal onder leiding van James van Lidth de Jeude. De toegang is gratis.

Nog Meer