Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 18,50 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden
Koop hier je

Tamikrest

Tamikrest betekent ‘kruispunt’ en is een geschikte naam voor een band die zo succesvol de waardes van hun tijdloze cultuur mixt met de geluiden en visies die ze onderweg hebben ontdekt. Echo’s van dub, blues, psychedelica, funk en zelfs artrock worden naadloos verweven met hun kijk op de muzikale traditie van Tuareg.

De jonge band is de laatste 7 jaar, net als de woestijnbroeders van Tinariwen en Bombino, vrijwel continue op tour. Tijdens de pauzes verblijft Tamikrest in Algerije terwijl hun thuisland verscheurd wordt door een heftige burgeroorlog.

In hun laatste album ‘Chatma’ (Glitterbeat, 2013), vonden deze ervaringen een plek. De band vormde ze tot een overtuigend en poëtisch muzikaal werk. Het album belandde op nummer 1 in de World Music Charts Europe en stond in verscheidene Top Album of the Year lijsten zoals die van Mojo, The Independent, fRoots, The Quietus en Uncut.
In maart 2017 bracht Tamikrest hun vierde album ‘Kidal’ uit, waarbij rock en de meditatieve elementen in hun muziek perfect in balans zijn.
Het is een lofzang op hun woon,- en leefgebied, een zucht naar hoop, verlichting en een krachtige schreeuw om het geweld en de oorlog te stoppen die Mali al jaren teistert.
De opnames vonden plaats in Bamako (Mali) met als producent Mark Mulholland van Tony Allen’s Afro-Haitian Experimental Orchestra. Het album is gemixt door David Odlum, Grammy winnaar voor zijn werk voor Tinariwen. Hiermee laat Tamikrest weer zien dat hun reputatie als een van West Afrikaanse meest innovatieve bands op zijn plaats is.

foto: Sebastien Rieussec

Nog Meer