Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
19:30 uur
Aanvang:
20:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Science Café

Al decennia lang draagt ons land zijn steentje bij aan onderzoek in en over de ruimte. Zo zijn bijvoorbeeld de Kuipergordel en de Oortwolk genoemd naar Nederlandse astronomen, rond het midden van de vorige eeuw. Maar ook nu speelt Nederland nog steeds een belangrijke rol in het moderne ruimteonderzoek. Voor het tienjarig bestaan van het Science Cafe komt onze eigen Huub Eggen vanavond vertellen hoe Nederland zijn plaats in de ruimte veroverde – van de eerste raketlanceringen in Suriname in de jaren 60 tot het afgelopen najaar gelanceerde instrument TROPOMI, het meest geavanceerde apparaat ooit om vervuiling van de dampkring te meten, en een instrument voor radiosterrenkunde dat eind van het jaar gelanceerd wordt als onderdeel van een Chinese ruimtesonde die op de achterkant van de Maan moet landen.

Het Science Café Deventer vindt zoals gebruikelijk plaats in de Grote Zaal van het Burgerweeshuis. De zaal gaat open om 19.30 uur, met live muziek van Loriën. De lezing begint om 20.00 uur. Vanaf 21.15 uur discussie met de zaal onder leiding van James van Lidth de Jeude. De toegang is gratis.

Nog Meer