Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
gratis
Zaal open:
14:00 uur
Aanvang:
14:30 uur
Locatie:
Tuin
Leeftijd:
Alle leeftijden

Des Konings Festival

Des Konings Festival, de jaarlijkse traditie om van je vrije dag een topdag te maken. Met van twee tot acht rock, roots, bluegrass en veel gezelligheid in de mooie binnentuin. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis wordt bij het festival betrokken. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en lekker veel speelruimte voor de jongste festivalgangers.

The Yawpers, Evil Empire Orchestra, Komodo, Smokestack Lightnin’, Walter Broes & The Mercenaries

Programma:

Smokestack Lightnin’ (DE)
14.30-15.20 uur

Smokestack Lightnin’ maakt zich de Amerikaanse rootsmuziek zo eigen, dat je nooit zou verwachten dat het eigenlijk Duitsers zijn. Duidelijk hoorbare invloeden uit rhythm ’n blues, sixties soul, country en rock ‘n’ roll maken van elk live concert een eerbetoon aan de hoogtijdagen van de Americana.

Evil Empire Orchestra (BE)
15.40 -16.30 uur

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. Dit achtkoppige orkest neemt krachtig een eigen plaats in de muziek in waar dirty soul en psychedelica elkaar ontmoeten. Ondersteund door de krachtige stem van frontvrouw Kimberly Dhondt is dit een band die je moet horen, zien en voelen.

Komodo
16.50 – 17.40 uur

KOMODO is de band van Gino Bombrini (Skip & Die, Jeroen Kant) en Tommy Ebben (Tommy Ebben / Knalland): Rock & roll, surf, sixties pop en Indiase psychedelica met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten. Gruizig, maar met meer hooks dan een piratenvloot.

The Yawpers (USA)
18.00 – 18.50 uur

Cow-punk. Het is een term die met enige regelmaat opduikt als het over dit uit Boulder, Colorado afkomstige trio gaat. De mannen mixen broeierige Delta blues en old school country met gruizige klanken die doen denken aan The Cramps, MC5, Wilco en The Black Keys. Rauw, melodieus en knetter aanstekelijk.

Walter Broes & The Mercenaries (BE)
19.10 – 20.10 uur

Walter Broes, frontman van de legendarische Seatsniffers, is de godfather van de Belgische rootsmuziek. Zijn twee ‘mercenaries’ zijn niemand minder dan Lieven Declerq (Internationals) op drums en Clark Kenis op contrabas. Eind 2016 verscheen het album Movin’ Up, eigen songs met het beste wat de americana-scene te bieden heeft – de drive van The Cramps, de border townvibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam.

Nog Meer