Nieuws

  • Voor de late beslissers even een reminder voor de shows van Bökkers, Eefje de Visser, Claw Boys Claw en de Dijk (extra concert).

    Lees meer
  • De drie acts die eind vorig jaar werden gepresenteerd voor de Burgerbeurs 2018, Fusus, Blue Marble en Anuka zijn de laatste tijd behoorlijk in het nieuws.

    Lees meer
  • It’s album time! Zwart Licht, Claw Boys Claw en De Likt brachten onlangs hun nieuwe platen uit!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
€ 6,00 incl. servicekosten
Zaal open:
14:00 uur
Aanvang:
14:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Kusjes P Matinee

Vriend Pascal is dood! Verdomme jongens, hij is dood.

In 2008 werden velen opgeschrikt door dit tragische bericht. Tien jaar geleden, alweer hoor je dan te zeggen. En elk jaar is er een te veel. Maar we grienen niet. We gaan door en maken der wat moois van zoals dj Groefridder dat als geen ander kon. Leuke middagen, bizarre avonden, gezelligheid, hard lachen en goede muziek.
Twee vrienden organiseren vandaag een middag in Pascal’s geliefde Burgerweeshuis Dan brengen we waar hij van hield en ons als vrienden en familie verbond. Uiteraard met een groot gevoel voor gastheerschap, een door hem zelfverzonnen duiding voor wat hij zo belangrijk vond en als geen ander beheerste.

Erik Dolman als ‘aan-elkaar-prater’
Dollie kondigt de bands aan en doet een toespraak. Op de uitvaart van Pascal had hij een legendarische toespraak, dolkomsich, uiterst realistisch en vooral beschouwend. Hulde! Daarvoor.
Vandaag doet hij weer een toespraak. En hij kondigt op de hem bekende venijnige wijze de bands aan.

Gummbah komt en brengt met kompaan Leonard Bedaux zijn niet eerder verschenen werk in ‘Sexboerderij het Gouden Kalf’. Pascal was een groot liefhebber. Per sms werd je dan gewezen op een goede tekening in de krant van die dag middels; ‘VK NU!’

Broertjelief van brouwerij Praght brouwt speciale biertjes om naderhand mee te nemen naar huis en de opbrengst gaat naar het KWF.

Erik Dolman en Mano Scherpbier beheren vandaag de platencollectie van Pascal. Speciaal voor deze dag naar Deventer gebracht. Bezoekers mogen gerust wat uitzoeken en het netjes en vriendelijk aanvragen. Grote kans dat het gedraaid wordt door deze heren.

Live

Niek Bouma en Mayka Bouma
Broertje en grote zus, 19 en 21 jaar, all the way from Dronten doen een gevoelig rocknummer live op de Burgerweeshuisplanken. Neef en nichtje dus van oom Pascal.

Band Nobituary bestaande uit Erik Mensinga (the Lucifer Principle, Killing cult Society), Matthijs de Haan (Grown Gold), Guide de Jongh ( ex-Devious),
Jorik Thijssekn (ex-Next Waste Dimension) en Niels Achtereekte (Makaak, ex-Next Waste Dimension, ex-Devious) speelt een setje smerige heavy metalllllllll.

Motörpech met Wouter van Doeveren (The Dutch Duke), Bas Rutgers (Rocktopussy), Melle Talsma (the Peek Freans), Michel Buijs (Rocktopussy) en Jan-Willem Klink (Knapp’n) brengen recht-toe-recht-aan muziek.
Tussendoor is de vloer voor gelegenheid formatie Retailer&Friends (Marcel Elbers en vrienden) met een blues nummer van eigen bodem
Afsluiter is Turbonegers. Gitarist Ronald Moorman (Cave Trashers) voegt zich dan bij de leden van Motörpech om met enkele smerig lekkere nummers en een meezinger een dikke punt te zetten achter deze muzikale middag.

De bar is o-pen! zou Pascal zeggen.

Nog Meer