Nieuws

  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer
  • New Deventer Collective gaat het Burgerweeshuis overnemen met al hun creatieve leden voor de jaarlijkse Showcase.

    Lees meer
  • Burgerweeshuis is op zoek naar gedreven studenten op het gebied van Marketing en Communicatie!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
€ 11,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Drive By Wire

Vanavond is het eindelijk zover!! Deventers eigen Desert-rockers Drive By Wire presenteert het langverwachte 4e album „Spellbound”, (na vele omzwervingen en uitgebreide tours door Europa ) in thuisstad Deventer. Een intrigerende en unieke mix van heavy fuzz en vette rock-grooves, begeleid door de zwoele vocalen van energieke frontvrouw Simone Holsbeek ( Ex-Cords). Simone en lead-gitarist Alwin Wubben richtten de band in 2006 op en schreven liedjes in hun kelder voor het debuutalbum dat meteen de aandacht trok van de internationale pers. Later ontmoetten ze bassist Marcel Zerb en drummer Jerome Miedendorp de Bie, essentiële ingrediënten om het hechte super-glue rockcollectief te vormen dat ze vandaag zijn ….

Drive By Wire koos ervoor om voor deze plaat samen te werken met producer Guido Aalbers (QOTSA, The Gathering, Muse, Masters of Reality) vanwege zijn vermogen om het dikke, organische geluid vast te leggen en de rauwe energie over te brengen waar de live-shows van de band bekend om staan.
Omdat Drive By wire een toegewijde internationale fanbase heeft, is Spellbound wereldwijd verkrijgbaar in 3 verschillende formaten: CD, Vinyl (deluxe) en digitaal. (CD: Argonauta Records, Vinyl: Minstrel Music, Digital: Drive By Wire).

Een reis door een desolate woestijn, het zompige rivierlandschap, de thuisbasis van de band, 70’s hardrock en psychedelica. Drive By Wire slaagt erin om deze inspiraties te distilleren in een warm organisch geluid met de urgentie van de jaren ’90 grunge (Soundgarden), de aanstekelijke riff- groove van Queens Of The Stone Age, en heerlijke hypnotische heavy-ness zoals Black Sabbath.
Ze hebben de afgelopen 10 jaar door Europa gereisd (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland, België en bijna alle clubs in Nederland). Maar ook support-shows gedaan voor Kyuss, Blues Pills, Mudhoney, God Is An Astronaut en deden veel festivals aan (Eurosonic, Generatorfest, Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival).

Black Monsoon

Licht uit en improviseren maar, zo ontstaan de songs van Black Monsoon diep onder de grond in een kelder.
Het trio uit Deventer en Utrecht maakt tegendraadse Noise-Grunge. Sferische samenzang met gruizige gitaren en beukende drums. Twee vrouwen en een man met een afkeer voor netjes en schoon. Vies dus.

Black Monsoon speelde al in EKKO, ACU, dB’s, De Helling en op Lets Get Lost (Zwolle), showcase festival Booster (Enschede), en Bevrijdingsfestival Overijssel. In 2017 was de band finalist in Clash of the Titans (Utrecht).

foto: Danyel Weideman

Nog Meer