Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 11,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Ondergronds Deventer
Leeftijd:
Alle leeftijden

Kelderfest

ONDERGRONDS DEVENTER KOMT TOT LEVEN TIJDENS KELDERFEST

Tickets (te koop via deze webpagina en op de avond zelf bij de kassa van het Burgerweeshuis) kunnen op 25 november vanaf 19.30 worden ingewisseld voor een polsbandje. Dat kan uitsluitend bij het Burgerweeshuis en de kassa van Museum de Waag. Kelderfest begint om 20.00. De programmering duurt tot ongeveer 0.30 uur. Houd rekening met de beperkte capaciteit en de beperkte faciliteiten van de kelders. Kom dus op tijd!

Kelderfest is een nieuw festival in de herfst. Tien intieme optredens in kelders en souterrains in de binnenstad van Deventer. Verwacht regionaal en internationaal bekende namen op unieke locaties waar verhalen en mythen achter schuilen – van crypte tot duistere beatkelder.

Altijd al een keer in de crypte van de kerk naar een concert willen luisteren? Of in de kelder van de Vrijmetselaarsloge? Dat kan! Kelderfest laat zien hoe een mooie herfstavond zich perfect leent voor een zwerftocht langs bijzondere ondergrondse locaties, vol muzikale verrassingen en uitdagende cross-overs.

Normaal zijn deze kelders niet toegankelijk en het is dan ook heel speciaal dat je daar tijdens Kelderfest een concert kunt meemaken. Zo kun je belanden in de Vrijmetselaarsloge, de legendarische Elegast aan de Brink of de crypte van de Lebuïnuskerk.

Muziektheatergroep BOT, cellist Maarten Vos en nachtfeest Hitsig zijn de eerste bevestigingen voor Kelderfest 2017.

Theatercollectief BOT schuurt en roert rauw tot het… bot. De groep maakte eerder indruk tijdens Oerol en Festival Over ‘t IJ, maar doet nu een speciale eenmalige intieme show op Kelderfest.

Maarten Vos begeeft zich met cello en loopstation als solo artiest, componist en producent op het snijvlak van eigentijds klassieke muziek en elektronisch experiment. Hij speelde vorig jaar met Weval in Paradiso en op talloze festivals.

Alle acts spelen tijdens Kelderfest drie sets van 20 minuten. Kom dus op tijd als je je favoriete act wil zien! Meer informatie over de locaties en nieuwe namen worden binnenkort bekendgemaakt.

Kelderfest is een initiatief van het Burgerweeshuis, Deventer Verhaal, De Nieuwe Oost (voorheen Productiehuis ON) en De Perifeer.

Voor bezoekers jonger dan 21 jaar geldt de speciale ticketprijs van €6,-.

Nog Meer