Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 17,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Café
Leeftijd:
Alle leeftijden

Hayseed Dixie

De Amerikaanse bluegrass coverband begon met AC/DC liedjes in een hillbilly jasje te steken, maar inmiddels heeft Hayseed Dixie de afgelopen jaren zo’n beetje elke rock-klassieker een eigen draai gegeven. De band speelt voornamelijk bluegrassversies van rockklassiekers uit de jaren zeventig en tachtig (denk aan: Led Zeppelin, Aerosmith en Bryan Adams), maar ook voor Strawberry Fields van The Beatles draaien ze hun mandoline, gitaar en viool niet om.
De vier heren doen overigens ook eigen nummers, vanzelfsprekend allemaal in hun gepatenteerde plattelands-partystijl die ze zelf rockgrass noemen. In april 2017 verscheen hun laatste album: Free Your Mind and Your Grass Will Follow

Henhouse Prowlers

Al veertien jaar lang trekken de Henhouse Prowlers de wereld over met hun bluegrass van het allerhoogste niveau. De band begon in Chicago en is sinds het begin nooit meer opgehouden met touren en albums uitbrengen.
Dit zijn rasmuzikanten die stuk voor stuk uitzonderlijk goed zijn op hun instrument. Bovendien weten ze die kwaliteiten goed in te zetten in hun eigen werk en in een aantal klassiekers uit het genre.
In 2015 verscheen hun meest recente album met uitsluitend eigen werk. Strakke barnburning bluegrass afgewisseld met mooie sentimentele ballades. Op de editie van 2016 op Hoogtevrees was al te zien dat het er dynamisch aan toe gaat op het podium.

Nog Meer