Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 13,50 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Kande

Het evenement Focus op Indonesië vindt van 1 november tot en met 16 december in Deventer plaats. Muziek, theater, film, architectuur, literatuur , tentoonstellingen, lezingen en thema-activiteten maken deel uit van het programma. Voor info: www.deventerwereldstad.nl

Al decennialang worden de hitlijsten in Aceh gedomineerd door dangdut (een hybride popvorm die typisch is voor het land) en door Indonesische uitvoeringen van Indische hits. Hun immense populariteit vormt een bedreiging voor de traditionele muziek van Aceh. Ondanks de prachtige melodieën en unieke instrumenten kan die zich maar met de grootste moeite een weg banen naar de jeugd.

De zanger Rafly en zijn groep Kande slaagden erin om de muzikale tradities van hun geboortestreek nieuw leven in te blazen. Ze integreren 16de-eeuwse soefie-invloeden in hun rock en combineren hun gitaren met lokale instrumenten. Hun repertorium bestaat vooral uit oude gedichten en wiegeliedjes, die ze in de taal van Aceh zingen. Kande maakt er een erezaak van om te zingen in deze complexe taal vol nuances, omdat de jongeren ze steeds moeilijker spreken en begrijpen.

Singer Rafly and his band Kande have succeeded in breathing new life into the musical traditions of their native region, integrating 16th century Sufi influences into their rock and marrying electric guitars with local instruments.

Tihal Anai Molo Okoe

Vooraf een optreden van de Deventer tifa – percussiegroep Tihal Anai Molo Okoe. De tifa is een traditionele Molukse trommel die wordt gebruikt bij het dansen en zingen en om mensen bijeen te roepen voor dorpsbijeenkomsten. Ook zullen de trommelmakers van Tifa Batung Kaju uit Twello hun zelfgebouwde instrumenten tonen. Samen met het optreden van Kande ontstaat zo een unieke slagwerk avond.

Dit concert wordt ondersteund door de Stichting Wederopbouw Atjeh Deventer en Bureau Beeldtaal Filmmakers.

Buffet

Vanavond serveren Maaike & King voorafgaand aan het concert van Kande:

Een Nasi Kuning buffet (rijsttafel met zowel tradtionele als eigentijdse invloeden)

Oerap (groenten met kokos)
Lalap (spinaie/palmkool/mais)
Tahu tempé curry

Ayam goreng (krokante kip)
Kipsate
Geitensate

+ €3,00 dessert
Pandanflensjes met kokos en Javaanse bruine suiker

I.s.m. Kings Kaki Lima & Focus op Indonesië
Reserveren voor het eetcafé kan hier.

Nog Meer