Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
15:30 uur
Aanvang:
16:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Kees de Koning 'Roofstaat'

Het evenement Focus op Indonesië vindt van 1 november tot en met 16 december in Deventer plaats. Muziek, theater, film, architectuur, literatuur , tentoonstellingen, lezingen en thema-activiteten maken deel uit van het programma. Voor info: www.deventerwereldstad.nl

Een aantal concerten waaronder die in het Burgerweeshuis maakt eveneens deel uit van het Europalia Arts Festival Indonesia (www.europalia.eu ) dat in Brussel en een groot aantal andere Europese steden plaats vindt".

Kees de Koning is de baas van muzieklabel TopNotch maar ook uitgever van kritische boeken (Roofstaat) over de koloniale geschiedenis van Nederland. Een bijzondere combinatie. Garrelt Verhoeven interviewt Kees over zijn ambities en drijfveren. Met Fresku bespreekt hij de invloed van hiphop op onze taal, onze mores en het actualiseren van bijkans vergeten geschiedenissen. Ewald Vanvugt komt aan het woord over wat iedereen op zijn minst zou moeten weten over de Aziatische slavenhandel. Tussen de bedrijven door is er veel ruimte voor discussie, muziek en een sneak preview van Jogja Hiphop.

Na een Indisch buffet in café van het Burgerweeshuis wordt het programma voortgezet in de concertzaal met een optreden van de Jogja Hiphop Foundation (JHF) en swingend afsluiter DJ Bavu, afkomstig uit de bruisende studentenstad Bandung.

Nog Meer