Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Café
Leeftijd:
Alle leeftijden

Svara Samsara

Het evenement Focus op Indonesië vindt van 1 november tot en met 16 december in Deventer plaats. Muziek, theater, film, architectuur, literatuur , tentoonstellingen, lezingen en thema-activiteten maken deel uit van het programma. Voor info: www.deventerwereldstad.nl

Onder het motto ‘Traditie maar niet traditioneel’ toont de groep Svara Samsara met explosieve virtuositeit en enthousiasme aan dat Indonesische percussie allesbehalve saai is. De vijf jonge muzikanten uit Java halen hun inspiratie uit het leven en werk van de legendarische drummer en percussionist Innisisri. Hij wijdde zijn hele carrière aan het promoten van de traditionele muziek bij de jongeren, bezorgd als hij was omdat ze zich vrijwel uitsluitend naar de westerse popmuziek wendden.

Svara Samsara nam de fakkel over en laat jongeren de rijke Indonesische ritmes en percussie ontdekken via een coole, dynamische en eigentijdse aanpak. Er wordt massaal gedanst en gesprongen op hun muziek en de stampvolle zalen bewijzen dat deze aanpak vruchten afwerpt.

Dit concert is ook om 12.00 uur te zien in de Schouwburg.

Svara Samsara has taken up the torch and adopted a cool, dynamic and contemporary approach to introducing Indonesian youth to the richness of their country’s rhythms and percussion. The crowds dancing to their music in packed concert venues are proof that this commitment is paying off.

Nog Meer