Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
19:30 uur
Aanvang:
20:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Science Café

Het beschermen van flora en fauna in het Noordpoolgebied en het winnen van olie en gas in diezelfde Arctische omgeving staan op gespannen voet met elkaar. Tel daarbij op de steeds sneller voortschrijdende klimaatverandering, de door economische motieven gedreven ontkenning daarvan, het gebruik van het gebied als woon- en leefomgeving, en je hebt de ingrediënten voor een niet al te optimistisch verhaal over een gebied dat voor de meesten van ons nog altijd in nevelen gehuld is.

Prof.dr. Louwrens Hacquebord, emeritus hoogleraar Arctische en Antarctische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkt al vijfendertig jaar in het gebied en heeft er deelgenomen aan diverse expedities. Zijn bevindingen legde hij vast in het boek Wildernis, Woongebied en Wingewest, dat in 2015 werd genomineerd voor de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek. Voor het Science Café Deventer doet Hacquebord de ingewikkelde geschiedenis van het Noordpoolgebied uit de doeken. Over walvisvaart, winstbejag en wetenschap.

Elisabeth Daniel zorgt vooraf en in de pauze voor de muzikale omlijsting en na de pauze is er gelegenheid voor discussie en vragen onder de leiding van James van Lidth de Jeude.

Nog Meer