Nieuws

  • Voor de late beslissers even een reminder voor de shows van Bökkers, Eefje de Visser, Claw Boys Claw en de Dijk (extra concert).

    Lees meer
  • De drie acts die eind vorig jaar werden gepresenteerd voor de Burgerbeurs 2018, Fusus, Blue Marble en Anuka zijn de laatste tijd behoorlijk in het nieuws.

    Lees meer
  • It’s album time! Zwart Licht, Claw Boys Claw en De Likt brachten onlangs hun nieuwe platen uit!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Café
Leeftijd:
Alle leeftijden

The Elementary Penguins

De in Amsterdam gevestigde indierockband The Elementary Penguins bestaat uit de Engelse zanger Dale Wathey, gitarist Sjap Kooistra en drummer Maurits Huijgen. De band wordt geformeerd als Dale Wathey naar Nederland emigreert en Sjap Kooistra ontmoet. Drummer Maurits Huijgen ontmoeten ze backstage bij een concert en al snel zijn The Elementary Penguins een feit. Als voormalige roadies van Go Back To The Zoo en Tim Knol weten de heren hun weg snel te vinden in de muziekindustrie. Eind 2012 stonden ze in het voorprogramma van Go Back To The Zoo en in het voorjaar van 2013 waren ze support voor Moke. In 2014 verscheen hun debuutalbum ‘Weekend Transition’ en in maart 2017 hun tweede album ‘The Charge of The Light Brigade’.
Voor de opvolger van het debuut heeft de band zich opnieuw uitgevonden en verkent ze op gedurfde wijze nieuwe paden. De band heeft niet stil gestaan, blaakt van het zelfvertrouwen en straalt dat ook uit.

Nog Meer