Nieuws

  • Voor de late beslissers even een reminder voor de shows van Bökkers, Eefje de Visser, Claw Boys Claw en de Dijk (extra concert).

    Lees meer
  • De drie acts die eind vorig jaar werden gepresenteerd voor de Burgerbeurs 2018, Fusus, Blue Marble en Anuka zijn de laatste tijd behoorlijk in het nieuws.

    Lees meer
  • It’s album time! Zwart Licht, Claw Boys Claw en De Likt brachten onlangs hun nieuwe platen uit!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
€ 13,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

DOOL + GOLD

DOOL is de nieuwe formatie van Ryanne van Dorst (Elle Bandita, Bullerslug). Aangevuld met oud-leden van The Devil’s Blood, San Andreas en GOLD maakt deze band gitzwarte rock met een beetje doom en psychedelica. DOOL is erop uit om je een optreden lang mee te nemen naar zijn donkerste kant van het spectrum en je pas na de show los te laten. Of zoals de band het zelf verwoordt: “DOOL dwaalt door donkere straten de stad uit, de wildernis in. Mee zwevend op oneindige, soms hypnotiserende gitaarpartijen. Dan weer loodzwaar en onheilspellend.”
Het indrukwekkende debuutalbum ‘Here Now, There Then’, is doorweekt met donkere doom metal en psychedelica, maar niettemin avontuurlijk en onvoorspelbaar. DOOL is op ramkoers, mis ze niet.

GOLD

Deze “post-everything” band bracht begin 2017 hun derde album ‘Optimist’ uit via Ván Records, die lovend werd ontvangen door de media. De band met ex-The Devil’s Blood leden is qua sound steeds meer opgeschoven tot een inktzwarte hybride van post-punk, doomrock, shoegaze en psych.

foto: Nona Limmen

Nog Meer