Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
21:30 uur
Locatie:
De Brink
Leeftijd:
Alle leeftijden

Film op de Brink 2017

Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 augustus wordt de Brink, het mooiste plein van Nederland, voor het 13e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur de beste films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar filmkijkers kunnen ook met hun eigen kleedje, stoel of iets dergelijks aanschuiven of plaats nemen op een van de vele terrassen op de Brink.

Deze 13e editie van Film op de Brink bestaat uit drie films:

CAPTAIN FANTASTIC van Matt Ross.
Ver weg in de natuur heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, vrij van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. Tot een dramatische gebeurtenis maakt dat gezin de confrontatie met de buitenwereld moet aangaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen. “Captain Fantastic is grappig, eigenzinnig en hartverwarmend.” (Volkskrant****)

LA LA LAND van Damien Chazelle.
Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) jaagt zijn eigen jazzclub na. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? Winnaar van 6 Oscars waaronder beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol. “Prachtige ode aan de stad Los Angeles en de droomfabriek die Hollywood nog steeds is.” (Parool*****)

EEN MAN DIE OVE HEET van Hannes Holm.
Ove is negenenvijftig jaar oud. Mensen noemen hem ‘de bittere buurman’. Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus platrijden, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal. Een Man die Ove Heet (in Zweden de best bezochte film ooit) is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman. “Droge humor, melodrama en klucht.” (Filmkrant***½)

Op alle avonden is als voorfilm de première van Heel Deventer Hapt te zien. Over de geslaagde wereldrecordpoging koekhappen. Film op de Brink wordt georganiseerd door filmhuis De Keizer in samenwerking met VVV Deventer.

Nog Meer