Nieuws

  • Voor de late beslissers even een reminder voor de shows van Bökkers, Eefje de Visser, Claw Boys Claw en de Dijk (extra concert).

    Lees meer
  • De drie acts die eind vorig jaar werden gepresenteerd voor de Burgerbeurs 2018, Fusus, Blue Marble en Anuka zijn de laatste tijd behoorlijk in het nieuws.

    Lees meer
  • It’s album time! Zwart Licht, Claw Boys Claw en De Likt brachten onlangs hun nieuwe platen uit!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
€ 16,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Voivod (1 NL show!)

De nu legendarische band Voidvoid vermengt punk met metal. Een revolutionair idee begin jaren ’80 en het geluid dat de band voortbrengt is volkomen authentiek en klinkt uiterst origineel. Ook het experiment wordt niet geschuwd, de progressieve elementen alsmede ook de op science fiction georienteerde teksten baren veel opzien. Voivod wordt nadien gezien als een van de pioniers van het thrashmetal genre.
Door de jaren heen evolueerde het geluid van Voivod. Van speedmetal tot oerdegelijke thrash, tot bevreemdende wave en scifi prog, de band heeft het allemaal gespeeld en uiteindelijk samengevoegd tot één karakteristiek geluid. Ieder album is weer anders en voor de fans is het altijd een verrassing wat ze gaan doen. Het laatste album, Post Society, is weer compleet anders en opnieuw een stap voorruit.

Earth Ship

Het Duitse viertal van Earth Ship zag het levenslicht in 2010. De band brengt bijna elk jaar een plaat uit en zitten inmiddels bij Napalm Records. Ze maken een mooie mix van sludge en doom metal met een hoog headbang gehalte.

Nog Meer