Nieuws

  • Voor de late beslissers even een reminder voor de shows van Bökkers, Eefje de Visser, Claw Boys Claw en de Dijk (extra concert).

    Lees meer
  • De drie acts die eind vorig jaar werden gepresenteerd voor de Burgerbeurs 2018, Fusus, Blue Marble en Anuka zijn de laatste tijd behoorlijk in het nieuws.

    Lees meer
  • It’s album time! Zwart Licht, Claw Boys Claw en De Likt brachten onlangs hun nieuwe platen uit!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 15,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Fred Eaglesmith & Tif Ginn

Deze legendarische Canadese singer-songwriter en standup comedian met Friese roots heeft zijn sporen in de americana muziek ruimschoots verdiend. Zijn liedjes zijn geniaal, vaak hilarisch, soms ook bloedserieus maar een optreden van Fred is altijd een onvergetelijk gebeuren. Behalve de muziek valt er ook veel te lachen. Zijn fans (ook wel Fredheads genoemd) zijn zeer fanatiek en sommige van hen reizen rustig naar meerdere optredens. Zijn songs worden ook door collega muzikanten zeer gewaardeerd en zijn al door diverse gecovered o.a. Mary Gauthier, Slaid Cleaves, Robbie Fulks, Kasey Chambers en Gurf Morlix. In 2017 bracht Fred een hagelnieuw album uit genaamd Standard.
Sinds enkele jaren tourt Fred met Tif Ginn een krachtige zangeres en multi-instrumentaliste met wie hij prachtig samenspeelt.
Ook onder het Nederlandse journaille is Fred geliefd, zo was er een heel hoofdstuk gewijd aan hem in een boek van Jan Donkers en maakte Huib Stam een documentaire There Ain’t No Easy Road over het leven van Fred. Zojuist bracht Fred weer een zeer fraai nieuw album uit genaamd Standard dat al meteen kon rekenen op een zeer lovende recensie in de nieuwste editie van Lust For Life.

Nog Meer