Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
19:00 uur
Aanvang:
20:00 uur
Locatie:
Grote Kerkhof
Leeftijd:
Alle leeftijden

Chef'Special

Voor het openingsconcert van het nieuwe seizoen en studiejaar in Deventer staat dit jaar Chef’Special op het podium. De Surinaamse Jeangu Macrooy zal voorafgaand aan de show van Chef’Special spelen.

tijdschema

19.00 uur – Terrein open
20.00 uur – Start programma
23.00 – 00.00 uur – Einde (Dj tot 00.00 uur)

Chef’Special presenteerde dit voorjaar ‘Amigo’. Dit is de opvolger van ‘Passing Through’, het album dat in 2014 de eerste plek in de Nederlandse album lijsten veroverde en onder andere de hit ‘In Your Arms’ voortbracht. In de zomer van 2016 hebben zij als voorprogramma van Twenty One Pilots maar liefst 47 shows gedaan in Noord-Amerika. De band is in de zomer van 2017 als headliner op vele festivals te zien en zal, na 2 uitverkochte HMH’s, op 7 oktober de Ziggo Dome betreden.
Chef’Special tekende in 2015 een Amerikaans platencontract bij Atlantic Records/Fueled By Ramen en bracht vervolgens het grootste deel van 2016 in Amerika door. In thuisstad Haarlem is vervolgens de laatste hand aan het album gelegd.
De eerste nieuwe single Amigo – gelijknamig aan de albumtitel – werd bij het uitbrengen in augustus direct bekroond tot 3FM Megahit en is al een aantal maanden veelvuldig op alle landelijke radiostations te horen. De meest recente single ‘Try Again’ werd bekroond met te titel ‘Topsong’ bij Radio 2.

Jeangu Macrooy

De Surinaamse Jeangu Macrooy is een exceptionele nieuwe songwriter die een krachtige soulvolle stem combineert met een even krachtige boodschap. Hij kwam in 2014 naar Nederland om hier muziek te maken
en ging samenwerken met producer Perquisite.
Hij is 23 jaar en won de ene na de andere prijs, van Edison Nominatie tot Oor Talent. Ook werd hij uitgeroepen tot ‘talent van 2017’.
Zijn debuut-EP bevat bluesy ballads en opgewekte folkpop maar ook folknoir die aan de laatste Balthazar herinnert. Ze noemen Jeangu niet voor niks een mix van Jake Isaac en Michael Kiwanuka.

De Grote Kick-Off is een initiatief van Burgerweeshuis en Evenementenbureau VVV Deventer. Partners van de Grote Kick-Off zijn Saxion Hogeschool, Aventus Vereniging Cultuur Grote Kerkhof en De Stentor.

Nog Meer