Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 10,00 excl. servicekosten
Zaal open:
20:30 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden
Koop hier je

De Avond van Eus

Na het overweldigende succes van de eerste editie organiseert Het Burgerweeshuis opnieuw een culturele talkshow in samenwerking met schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus. Hij ontvangt drie smaakmakers uit de actualiteit, politiek of kunst en cultuur, met wie hij op eigenzinnige wijze in gesprek zal gaan, volledig in zijn eigen ongepolijste stijl, vol humor en gematigde diepgang. Ook zal er tussen de interviews weer een muzikaal intermezzo zijn.

Gasten vanavond zijn:

A.L. Snijders

Hoera! Dé uitvinder van het literaire genre ZKV (zeer korte verhaal) komt langs! Wie kent hem niet? Elke zondag verblijdt hij via de mail honderden mensen met een korte anekdote, bijzondere observatie of een schets van een persoonlijke vlek uit zijn geheugen. Hij schrijft ook columns voor de VPRO Gids en De Standaard. Als A.L. Snijders praat, is iedereen doodstil. Dat wordt dus nog een behoorlijke uitdaging voor Eus.

Job Cohen

De voormalige burgemeester van Amsterdam komt naar Deventer om zijn licht te laten schijnen over de verkiezingen van 15 maart Dat wordt interessant. Want zijn eigen partij (PvdA) leed een monsterverlies. En er bestaan interne strubbelingen. Eus en Job gaan op zoek naar een verklaring, maar het is niet uitgesloten dat het gesprek een ander karakter krijgt. Wij zetten de thee in elk geval klaar.

Muziek: Dafne Holtland

Deze talentvolle singer-songwriter kent u misschien van Zazí, de populaire band die landelijke bekendheid verwierf met meerdere nummers. Bovendien toerden zij samen met Hans Dorrestijn door het land. Ondertussen maakt ze ook onderdeel uit van het Amsterdamse collectief Het Nieuwe Lied. Maar vanavond komt Dafne dus alleen. Zij zal voor de muzikale intermezzo’s zorgen. En dat wordt leuk.

De laatste keer was de avond vlot uitverkocht dus wees er snel bij.

Nog Meer