Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 11,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:30 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

De Avond van Eus

Na het overweldigende succes van de eerste editie organiseert Het Burgerweeshuis opnieuw een culturele talkshow in samenwerking met schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus. Hij ontvangt drie smaakmakers uit de actualiteit, politiek of kunst en cultuur, met wie hij op eigenzinnige wijze in gesprek zal gaan, volledig in zijn eigen ongepolijste stijl, vol humor en gematigde diepgang. Ook zal er tussen de interviews weer een muzikaal intermezzo zijn.

Gasten vanavond zijn:

A.L. Snijders

Hoera! Dé uitvinder van het literaire genre ZKV (zeer korte verhaal) komt langs! Wie kent hem niet? Elke zondag verblijdt hij via de mail honderden mensen met een korte anekdote, bijzondere observatie of een schets van een persoonlijke vlek uit zijn geheugen. Hij schrijft ook columns voor de VPRO Gids en De Standaard. Als A.L. Snijders praat, is iedereen doodstil. Dat wordt dus nog een behoorlijke uitdaging voor Eus.

Job Cohen

De voormalige burgemeester van Amsterdam komt naar Deventer om zijn licht te laten schijnen over de verkiezingen van 15 maart Dat wordt interessant. Want zijn eigen partij (PvdA) leed een monsterverlies. En er bestaan interne strubbelingen. Eus en Job gaan op zoek naar een verklaring, maar het is niet uitgesloten dat het gesprek een ander karakter krijgt. Wij zetten de thee in elk geval klaar.

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn (32) is een singer-songwriter, schrijfster, journaliste én moeder. Een actief persoon, dus. Over al deze onderwerpen zal zij vanavond met Eus praten, niet op de laatste plaats omdat hij zich herkent in haar veelzijdigheid, die heel handig kan zijn, maar evengoed het leven héél ingewikkeld maakt.

Muziek: Dafne Holtland

Deze talentvolle singer-songwriter kent u misschien van Zazí, de populaire band die landelijke bekendheid verwierf met meerdere nummers. Bovendien toerden zij samen met Hans Dorrestijn door het land. Ondertussen maakt ze ook onderdeel uit van het Amsterdamse collectief Het Nieuwe Lied. Maar vanavond komt Dafne dus alleen. Zij zal voor de muzikale intermezzo’s zorgen. En dat wordt leuk.

Weesjes Kantine

Voor de show een hapje eten? Reserveer via Weesjes Kantine voor een lekkere daghap.

Nog Meer