Nieuws

 • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

  Lees meer
 • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

  Lees meer
 • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

  Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
gratis
Zaal open:
13:30 uur
Aanvang:
14:00 uur
Locatie:
Tuin
Leeftijd:
Alle leeftijden

Des Konings Festival

Des Konings Festival, de jaarlijkse traditie om van je vrije dag een Rock-’n-roll dag te maken. Met van half twee ’s middags tot acht uur ’s avonds rock, roots, en punk en veel gezelligheid in de mooie binnentuin. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis wordt bij het festival betrokken. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en lekker veel speelruimte voor de jongste festivalgangers.

Timetable:

 • 14.00 Black Monsoon
 • 15.00 Donnerwetter
 • 16.00 The Grand East
 • 17.45 STAVAST
 • 19.15 Indian Askin

Indian Askin

Indian Askin is zonder twijfel een van de grootste Nederlandse verrassingen van 2016. Als garagepunkband uit de underground scoorde de Amsterdamse groep een enorme hit in 2015, speelde een van de beste shows op Noorderslag en bevestigde hun doorbraakjaar met debuutalbum Sea Of Ethanol. Met hun veelgeprezen liveshow, deden ze ruim 50 festivals aan. Warner Music sprong snel aan boord voor het album, dat meer klasse singles als Really Wanna Tell You afleverde. Met een kersverse Edison voor Beste Nieuwkomer op zak belooft 2017 voor Indian Askin nog mooier te worden dan 2016
Vorig jaar oktober stonden ze in een uitverkocht Burgerweeshuiscafé, donderdag mogen ze hun kwaliteit als festivalband laten zien.

STAVAST

STAVAST is de nieuwe band van voormalig Heideroosjes-frontman Marco Roelofs.
Samen met schrijfpartner Robin Baard smeedde hij een set nieuwe songs. Geen punk dit keer, maar stevige Nederlandstalige rock in de traditie van bands als The Gaslight Anthem en Foo Fighters. Met een tekstueel randje want het engagement blijft. Op 10 maart verschijnt het gelijknamige debuut van STAVAST.

The Grand East

De voormalige leden van Texas Radio hebben het roer flink omgegooid en gaan nu verder als The Grand East. In hun wereld bestaat de muziek uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden. Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen. Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop.

Donnerwetter

Donnerwetter maakt psychedelische rootsmuziek met een punkrandje. Het viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. De band kan worden gezien als het broertje van Pink Floyd met invloeden van David Bowie, de American Recordings van Johnny Cash en een snufje Beach Boys.

Black Monsoon

Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey, dat zijn de invloeden van Black Monsoon. Het drietal uit Deventer en Utrecht omschrijft hun muziek als Noise-Grunge. Teun en Jacquelien beiden op gitaar en zang, en Marjolijn op de drums. Geen bassist, geen toetsen, niet moeilijk doen.

Nog Meer