Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
13:30 uur
Aanvang:
14:00 uur
Locatie:
Tuin
Leeftijd:
Alle leeftijden

Des Konings Festival

Des Konings Festival, de jaarlijkse traditie om van je vrije dag een Rock-’n-roll dag te maken. Met van half twee ’s middags tot acht uur ’s avonds rock, roots, en punk en veel gezelligheid in de mooie binnentuin. Ook het schoolplein tegenover het Burgerweeshuis wordt bij het festival betrokken. Met een mooi terras voor een hapje en een drankje en lekker veel speelruimte voor de jongste festivalgangers.

Timetable:

  • 14.00 Black Monsoon
  • 15.00 Donnerwetter
  • 16.00 The Grand East
  • 17.45 STAVAST
  • 19.15 Death Alley

Death Alley

Death Alley is een Amsterdamse band bestaande uit ex-leden van Gewapend Beton en The Devils Blood.
Deze hardrockende heren maken energieke proto-punk en 70’s rock en een stevige portie psychedelica in de traditie van MC5 en Blue Oyster Cult. In 2015 verscheen hun debuutalbum ‘Black Magick Boogieland’. Death Alley gaat zó lekker dat ze zelfs met KADAVAR op tour gaan! in november zie je ze dus ook met deze KEIHARDE combinatie in het Burgerweeshuis! Kaartverkoop is reeds gestart.

STAVAST

STAVAST is de nieuwe band van voormalig Heideroosjes-frontman Marco Roelofs.
Samen met schrijfpartner Robin Baard smeedde hij een set nieuwe songs. Geen punk dit keer, maar stevige Nederlandstalige rock in de traditie van bands als The Gaslight Anthem en Foo Fighters. Met een tekstueel randje want het engagement blijft. Op 10 maart verschijnt het gelijknamige debuut van STAVAST.

The Grand East

De voormalige leden van Texas Radio hebben het roer flink omgegooid en gaan nu verder als The Grand East. In hun wereld bestaat de muziek uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden. Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen. Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop.

Donnerwetter

Donnerwetter maakt psychedelische rootsmuziek met een punkrandje. Het viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. De band kan worden gezien als het broertje van Pink Floyd met invloeden van David Bowie, de American Recordings van Johnny Cash en een snufje Beach Boys.

Black Monsoon

Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey, dat zijn de invloeden van Black Monsoon. Het drietal uit Deventer en Utrecht omschrijft hun muziek als Noise-Grunge. Teun en Jacquelien beiden op gitaar en zang, en Marjolijn op de drums. Geen bassist, geen toetsen, niet moeilijk doen.

Nog Meer