Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 20,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Blues Pills

De Zweeds/Amerikaans/Franse band Blues Pills brengt je binnen twee noten terug naar vervlogen tijden van lange haren, wijde pijpen en grote rockhelden. Blues Pills wordt sterk beïnvloed door bands al Led Zeppelin, Cream, Janis Joplin en Fleetwood Mac. Ondanks de jonge leeftijd van de muzikanten spat de kwaliteit en authenticiteit er af. Drijvende baslijnen, groovende drums en gitaarsolo’s zoals je ze van oude Jimi Hendrix platen kent. Tel daar de indrukwekkende, soulvolle, rauwe stem van zangeres Elin Larsson bij op en je waant je binnen de kortste keren op Woodstock!
Sinds 2016 is het viertal een gevestigde naam in de rockscene en meer specifiek bij liefhebbers van bluesy hardrock met flinke scheuten psychedelica.
Met de nieuwe cd ‘Lady In Gold’ uit 2016 (de opvolger van het debuut van twee jaar geleden) prolongeert Blues Pills niet alleen zijn titel van ‘must-see band’ maar maakt de urgentie nog wat groter.

Drive By Wire

Support vanavond is Deventer stonerrockband Drive By Wire. Simone Holsbeek (ex-Cords,ex-Telefunk) vormt samen met Alwin Wubben de kern van de band.
Drive By Wire weet hun inspiratiebronnen te destilleren tot een waanzinnige organische sound met de urgentie en puntigheid van 90’s grunge (Soundgarden, Alice in Chains), de sensualiteit van een P.J. Harvey en de heerlijk heavy psychedelische fuzzgrooves van 70’s bands zoals Black Sabbath.

Nog Meer