Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 14,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:30 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Drive Like Maria

Drive like Maria maakte in 2009 een vlammende start met hun debuutalbum Elmwood waarvan de eerste single, I’m on a train meteen de radio op denderde. De band stond onder andere op Lowlands, SXSW, NXNE in Canada en in het voorprogramma van o.a. AC/DC en ZZ Top.

De vlam sloeg opnieuw in de pan met de release van hun gelijknamige plaat Drive like Maria (2012)
waarvan singles als Where the brokenhearted go en Boomerang de rockscene van de Benelux deden opschrikken.

De driemansformatie overstijgt zichzelf met het in januari 2017 te verschijnen album ‘Creator Preserver Destroyer’ dat wederom garant staat voor gitaargeweld
en eigenzinnige songs.
De kern van het album is een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt.

The Silverfaces

Eind 2016 brengt de wederopstanding van The Silverfaces. Na een stilte die langer heeft geduurd dan de bedoeling was, is er nu een nieuwe single en binnenkort een tweede EP. Even een korte samenvatting van het voorafgaande. The Silverfaces wonnen in het eerste jaar van hun bestaan de Amsterdamse Popprijs wat o.a. resulteerde in shows op Noorderslag, Paaspop en Lowlands. En toen werd het stil, een stilte die nu oorverdovend wordt verbroken met de release van de eerste studio-opnames van de band. De EP telt 5 stevig rockende songs met bluesy inslag en volop ruimte voor de talenten van Jesse Koch (zang/gitaar), Martin Scheppink (keys backings), Javier Den Leeuw (bas) en Nienke Overmars (drums). De eerste single heet The Light, een tour is in voorbereiding. Wordt dus vervolgd.

foto: Kenn Verstraeten

Nog Meer