Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
€ 26,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Morphine

Tien jaar na het overlijden van frontman Sandman startte in 2009 de overgebleven Morphine-leden Dana Colley en Jerome Deupree samen met bluesgitarist Jeremy Lyons Vapors of Morphine op. Ook bij deze band stond het ongebruikelijke instrumentarium met een tweesnarige slide-basgitaarbas een baritonsaxofoon aan de basis.

Een van de bekendste nummers van Morphine, genaamd Buena, werd in de gloriedagen grijsgedraaid op de dansavonden in het Burgerweeshuis en de Elegast.

Morphine – Buena – live @ 2 meter sessies

Tijdens het concert worden Morphine nummers gespeeld naast recenter werk met psychedelische bewerkingen van West-Afrikaanse blues, noise rock, originele en obscure covers.

Morphine live @ Pinkpop 1994

Morphine combineerde blues en jazz met meer traditionele rockmuziek, waardoor een herkenbaar eigen geluid ontstond. Ze maakten direct indruk door de samenstelling van de band met een bassist die bas speelt op twee snaren met een slide en een saxofonist die op twee saxofoons tegelijk speelde waaronder een minder gebruikelijke bassaxofoon.
Na het uitbrengen van hun tweede album ‘Cure for Pain’ kregen ze ook internationaal steeds meer waardering. Hoewel de sound van Morphine in de jaren negentig behoorlijk aansloeg was er geen sprake van een doorbraak bij het grote publiek.

Helaas stierf frontman Sandman in 1999 door een hartaanval op een Italiaans podium. De andere twee bandleden konden natuurlijk niet anders dan stoppen zonder dit muzikale brein, maar gingen toch al weer vrij snel het podium op onder de naam Orchestra Morphine.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Plato Deventer.

Nog Meer