Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 16,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:30 uur
Aanvang:
21:15 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

De Speeldoos

Frontman van ‘De Staat’ Torre Florim en zangeres Roos Rebergen (van Roosbeef) sloegen in 2009 de handen ineen voor een muzikaal project genaamd De Speeldoos. Geïnspireerd door gedichten van verstandelijk beperkte mensen maakten ze toen zes Nederlandstalige liedjes, die werden uitgebracht in een speciaal muziekdoosje.
Drie jaar later was er De Tweede Speeldoos, met nog eens zes liedjes, dit keer gebaseerd op interviews met acteurs met een verstandelijke beperking.
Dat Rebergen en Florim grote verhalenvertellers zijn, bleek al uit die speeldoosjes. Dat die nummers live nog veel beter hun doel raken, werd tijdens de tour afgelopen jaar al snel duidelijk.
Bij De (Tweede) Speeldoos komt het beste van twee muzikale werelden samen. Naast de tot de verbeelding teksten heeft De Speeldoos ook het robuuste karakter van de muziek van De Staat, zonder daarbij zijn charme en humor te verliezen.

De band die het duo begeleidt is een geoliede machine, maar dan wel eentje met bijzonder veel karakter. Dat zorgt ervoor dat Rebergen en Florim zonder enige moeite boven zichzelf uit weten te stijgen.

Nog Meer