Nieuws

  • Voor de late beslissers even een reminder voor de shows van Bökkers, Eefje de Visser, Claw Boys Claw en de Dijk (extra concert).

    Lees meer
  • De drie acts die eind vorig jaar werden gepresenteerd voor de Burgerbeurs 2018, Fusus, Blue Marble en Anuka zijn de laatste tijd behoorlijk in het nieuws.

    Lees meer
  • It’s album time! Zwart Licht, Claw Boys Claw en De Likt brachten onlangs hun nieuwe platen uit!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
€ 15,50 incl. servicekosten
Zaal open:
20:30 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

Nick Waterhouse

Een terugkeer naar de oorsprong van de muziek, dat is waar Nick Waterhouse voor staat: rock-’n-roll, ryhthm & blues en soul.
De grote voorbeelden van hem zijn Van Morrison en Mose Allison. De bekende rhythm ‘n blues artiesten van de jaren ’50, begin jaren ’60 zoals Fats Domino, Chuck Berry en Little Richard zijn natuurlijk ook terug te horen. Waterhouse heeft het juiste scheurende, rauwe stemgeluid die zo typerend is voor dit soort muziek. Daarnaast is hij een uitstekende gitarist. Strakke, jazzy solo’s en heerlijke bluesloopjes.


Hij schrijft en arrangeert al zijn muziek zelf en produceert die op oude analoge apparatuur. Het debuut van Waterhouse, ‘Time’s All Gone’, kwam in 2012 uit bij Stone Throw Records en bevat een mix van soul, rauwe r&b en swingende rock ’n roll. Maar ook van een vleugje garagerock is Nick Waterhouse niet vies.
Inmiddels verscheen het tweede album ‘Holly’ in april van dit jaar. Hierop gaat gaat hij door op de ingeslagen weg en brengt hij met het grootste gemak vintage rhythm & blues op swingende manier tot leven.

Nog Meer