Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 13,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:30 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Concertzaal
Leeftijd:
Alle leeftijden

The Handsome Family

Passe-partout

Voor onderstaande concerten kan ook een passe-partout a € 20,- worden gekocht.

1 mei The Handsome Family (€ 12,-)
16 mei Ha Ha Tonka (€ 9,50)
22 mei Gruppo Di Pawlowski + Madensuyu (€ 9,50)
23 mei Larry And his Flask (€ 9,50)

Passe-Partouts kun je bestellen via info@burgerweeshuis.nl

Als er een band is die muziek maakt die als een waardige hedendaagse variant gezien kan worden op de eeuwenoude murder ballads en de fameuze collectie ‘The Anthology Of American Music’ van Harry Smith, is het wel The Handsome Family. Sinds 1993 maakt het echtpaar Brett en Rennie Sparks uit Aburquerque in New Mexico als The Handsome Family country noir. Zanger gitarist Brett Sparks tekent voor de muziek, melancholieke country met een hoog hoempapa gehalte, terwijl Rennie Sparks verantwoordelijk voor de teksten van The Handsome Family. Teksten die op zijn zachts gezegd opmerkelijk zijn, ze staan bol van fatalisme, absurdisme, moord en doodslag en deze dan royaal overgoten met zwarte humor.

Afgelopen zomer verscheen hun nieuwste album Wilderness. Een excentrieke variant op de Fabeltjeskrant waarin verslag wordt gedaan van absurde, duistere en liefdevolle interacties tussen kleine dieren en grote mensen.

H4. Melle (Smutfish)

Support vanavond is zanger, gitarist, tekstdichter en beeldend kunstenaar Melle de Boer. Melle is geen onbekende in het Burger met optredens in café en in de tuin met Smutfish en later John Dear Mowing Club.
Zijn muziek, met zwartgallige teksten en relativerende humor, wordt door recensenten vaak vergeleken met onder andere Green On Red, Lambchop en Johnny Dowd. Hijzelf omschrijft het als Country Noir.

Nog Meer