Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S

Entree:
€ 15,00 incl. servicekosten
CJP/studenten:
€ 12,00 incl. servicekosten
Zaal open:
20:30 uur
Aanvang:
21:00 uur
Locatie:
Concertzaal

Janne Schra

Janne Schra heeft één van de meest herkenbare en onderscheidende zangstemmen die de Nederlandse muziek rijk is. Breekbaar en warm, vertellend en boeiend. In haar theatervoorstelling “De nieuwe…Janne Schra” komen al deze facetten van haar stem aan bod. Kippenvel van begin tot eind.
Tot een paar jaar geleden struinde Janne met haar band Room Eleven elk jazzfestival in binnen- en buitenland af. Daarna ging ze verder als de wat experimentele Schradinova. En nu is ze ‘af’, zoals ze zelf zegt.
Het mooiste uit deze periodes èn haar nieuwste werk, komt voorbij in een theatervoorstelling welke een portret is van Janne Schra in optima forma.
Janne wordt op het podium vergezeld door drie violisten die ook de backing vocals verzorgen, een cellist die ook bas speelt, een drummer en een gitarist. Zelf speelt ze soms piano of gitaar. Janne’s nieuwe nummers klinken wat lichtvoetiger dan de liedjes die ze maakte als Schradinova. Maar eendimensionaal zijn ze nooit: elk liedje is een muzikaal kunstwerkje waar ze live nog meer gevoel weet mee te geven.

Sophie Letitre

Samen met gitarist en producer Ferdy van der Singel heeft Sofie zich een jaar lang opgesloten in de studio om weer te verschijnen met een collectie songs waarin ze laveert tussen een bombastisch cynisme en de meest oprechte, breekbare melancholie. Een mooi debuut.

Nog Meer