Nieuws

  • Tijdens Deventer op Stelten presenteren wij: Hoogtevrees! Bekijk de trailer!

    Lees meer
  • In de maand juni is elke vrijdag vanaf 17.00 onze sfeervolle binnentuin open om relaxt het weekend in te luiden.

    Lees meer
  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

FOTO'S + VIDEO'S

Entree:
gratis
Zaal open:
14:00 uur
Aanvang:
14:00 uur
Locatie:
Sportveld achter sporthal Keizerslanden

Festival Keizerrijk

met Dio (met band), Zwart Licht, Kubus & Rico, Keizer en De Nieuwe Stempel, KZL, Phunxz en FATA.

Op Hemelvaartsdag organiseert het Burgerweeshuis in samenwerking met Keizerslanden Vernieuwt: Festival Keizerrijk.
Na een zeer geslaagde eerste editie in 2011 is het tijd voor een vervolg van hét outdoor hiphopfestival van Deventer.
Op het Rabobankpodium staan Dio (met band), Zwart Licht, Kubus & Rico, Keizer en De Nieuwe Stempel op het programma. Op het NewArts podium staan veelbelovende artiesten uit Overijssel en hiphopacts uit de buurt, waaronder KZL, Phunxz en FATA.

Tijdschema

Rabobank Stage

14:30 – 15:00 De Nieuwe Stempel
15:30 – 15:45 Purp & Jay
15:45 – 16:00 DHthe3rd
16:30 – 17:00 Fata
17:30 – 18:15 Keizer
18:45 – 19:30 Zwart Licht
20:00 – 20:45 Kubus en Rico
21:30 – 22:15 Dio
22:15 – 23:00 Dj Atlas

New Arts Stage

14:00 – 14:30 DJ Atlas
15:00 – 15:20 KZL Music
16:00 – 16:30 Samuel (The Puzzle)
17:00 – 17:20 KZL Music
18:15 – 18:45 De Pioniers
19:30 – 20:00 Phunxz
20:45 – 21:30 Djablo

Naast muziek staat het festival bol van randactiviteiten. Er zijn net als vorig jaar verschillende workshops te volgen, zoals graffiti door Egbert.EGD en sneakers customizen door Custom Sneakers. Ook worden er wereldgerechten uit de buurt verkocht.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland, Keizerslanden Vernieuwt, NSI, Multi Vastgoed en Powered by New Arts.

Dio
Dio kennen we van de hitsingles ‘Dom Lomp en Famous’, ‘Stuk!’, ‘Het Is Je Boy’ en natuurlijk de hit ‘Tijdmachine’.
Inmiddels heeft hij talloze soloshows, hits, samenwerkingen en televisieoptredens in zijn achterzak en is hij een van de sterren van het label TopNotch. Het nieuwe album ‘Het Benjamin Braaf Festival’ is in de maak en de nieuwe single ‘Dansen in Jou’ wordt al goed opgepikt!

Zwart Licht
Dat het snel kan gaan, is in het geval van Zwart Licht een understatement.
In anderhalf jaar tijd is de groep opgericht, debuutalbum ‘Bliksemschicht’ (Top Notch) een feit en is Zwart Licht een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop. Langzaam is anders.
Hofleverancier Hayzee laat zien dat hij als producer tot veel meer in staat is dan computerspelletjesbeats, terwijl Akwasi en Leeroy met hun eigenzinnige, abstracte raps een uniek geluid neer weten te zetten.
Het trio bracht eind 2010 het album ‘No Juju’ uit en de nieuwste Zwart Licht release ‘Leeroy Draait Door’komt 25 mei uit.

Kubus & Rico
De Fakkelteitgroep maakt zijn slogan ‘kwaliteitshit’ de laatste tijd meer dan waar. Na releases van Zo Moeilijk en Boef en De Gelogeerde Aap verscheen in september 2011 het eerste soloalbum van ex-Opgezwolle-rapper Rico. De titel: DMT, ofwel De Muziek Trip. Al spreekt Rico zelf liever niet van een soloalbum, maar van een Rico-en-Kubusplaat. Op de mixtape Fakkelteitgroep Volume 2 hoorde je al een voorproefje van hun samenwerking in het nummer Klaar: de stroperige stem van Rico plakt perfect aan de donkere, industriële beats met weirde geluidjes van Kubus. Duidelijk: Kubus & Rico zijn klaar voor die klus!

Keizer
Keizer is een Nederlandse rapper afkomstig uit Suriname. Zijn bekendste nummers zijn Mama Sorry, Keizer Koning Admiraal en Hoe ze loopt.
In 2009 tekende Keizer een contract bij Nindo. Sindsdien heeft Keizer verschillende hoogtepunten bereikt. In 2011 ontving hij een State Award voor de beste 101 barz-sessie en bij de TMF Awards won hij de Pure Award voor ‘Beste Nederlandse Hiphop Artiest’.
Keizers deelname aan het programma Ali B Op Volle Toeren, bezorgde Keizer een top 50 hit met zijn versie van Lenny Kuhr’s De Troubadour.

Nog Meer