Nieuws

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
gratis
Zaal open:
20:00 uur
Aanvang:
19:00 uur
Locatie:
Burgerweeshuis

Opening boekenweek

De opening van de Deventer Boekenweek wordt weer een mooi spektakel met dichters, schrijvers, muzikanten en een deskundige die het gaat hebben over dieren en rituelen van de mens. Waarom? Omdat het thema van de boekenweek ‘Tjielp, tjielp, de literaire zoo’ daarom vraagt.
De avond wordt geopend door The Practicles een songwritercollectief die samen elkaars liederen spelen. Een bijzondere ervaring als je de diverse stijlen aan eigen liedjes krijgt toegezongen. Cello, piano, gitaren en veel samenzang. The Practicles bestaan uit: Kate Adams, Ruud van Uden, Margreet de Jonge, Martijn Hadders en Jascha van Roij. Speelden tientallen keren reeds in Nederland en België o.a. in een vol KHL tijdens de Uitmarkt 2007.
Daarna de poëzie met muzikant Jaap van Keulen, flamencodansers Tanja van Susteren en dichter Tsead Bruinja (bijna dichter des vaderlands). Ze werden eind 2003 door het Nijmeegse literaire festival de Wintertuin bij elkaar gebracht en brengen sindsdien hun show vol poëzie, passie en dans binnen en buiten Nederland voor het voetlicht.
Vervolgens wordt het science café in de avond geïntegreerd met Dr. Wietske Prummel, deskundige op het gebied van de archeozoölogie, die vertelt over het onderzoek van resten van dieren uit archeologische opgravingen. Graag komt zij bij het Science Café vertellen welke dieren tijdens rituele handelingen samen met een mens of in een eigen graf werden begraven, welke dieren werden geofferd, en hoe en waarom dat allemaal gebeurde.
Als afsluiter Rick De Leeuw. Hij is dichter, schrijver, producer, filmster, bekend in België en in Nederland kennen we hem vooral als zanger van de Tröckener Kecks (die helaas niet meer bestaan). Vanavond draagt Rick voor uit eigen en andermans werk.

Nog Meer