Nieuws

  • FRAAI is de officiële vrimibo voor young professionals in Deventer. In samenwerking met Rabobank Salland gaat het Burgerweeshuis voorzien in een behoefte van young professionals (én studerenden).

    Lees meer
  • New Deventer Collective gaat het Burgerweeshuis overnemen met al hun creatieve leden voor de jaarlijkse Showcase.

    Lees meer
  • Burgerweeshuis is op zoek naar gedreven studenten op het gebied van Marketing en Communicatie!

    Lees meer

Nieuws brief

Ja! Stuur het programma van Het Burgerweeshuis iedere maand naar het volgende e-mailadres:

Entree:
€ 41,00 incl. servicekosten
CJP/studenten:
€ 38,00 incl. servicekosten
Zaal open:
00:00 uur
Aanvang:
18:00 uur
Locatie:
Burgerweeshuis

Solomon Burke & The Souls Alive Band

Solomon Burke, dé levende Soullegende, geeft vrijdag 18 mei een concert in de Lebuinuskerk! Deze man heeft eigenlijk geen introductie nodig, maar voor degenen die hem niet kennen:
Solomon Burke is ‘s werelds grootste soulzanger: The King of Rock and Soul!
Burke’s wortels liggen in de gospel. Hij zong in een kerkkoor, preekte op jonge leeftijd al in zijn kerk in Philadelphia en presenteerde een gospel-programma op de radio.
Door gospel te mengen met de toen populaire muziekstijl R&B legde hij, met collega’s als Ray Charles en Sam Cooke, de basis voor de soulmuziek.
Burke schreef in zijn carrière veel grote hits, zoals onder andere ‘Everybody Needs Somebody to Love’ (ook bekend door de uitvoeringen van The Rolling Stones, Wilson Pickett en The Blues Brothers), “Cry To Me”, “If You Need Me”, “Got To Get You Off My Mind” en “Tonight’s The Night”. Ook coverde hij met succes zelf af en toe nummers, waaronder CCR’s “Proud Mary”.
In 2002 beleefde Solomon Burke een grandioze comeback. Voor het album ’Don’t Give Up On Me’ schreven zwaargewichten als Dylan, Elvis Costello en Brian Wilson speciaal voor de soulveteraan songs. Het resultaat was een zowel artistieke als commerciële triomf. Hij wint een Grammy Award voor beste bluesalbum en het album wordt door verscheidene muziektijdschriften (onder andere Mojo, OOR, Rolling Stone) beschouwd als een van de beste albums van het jaar.
In 2003 is Burke te horen en zien op zowel Pinkpop als North Sea Jazz en neemt hij het nummer “Catch Up To My Step” op met Junkie XL.
Vorig jaar verscheen het album ‘Nashville’, jawel, een countryplaat. Zangeressen Dolly Parton, Gillian Welch en Emmylou Harris leverden een bijdrage en vreemd maar waar op ‘Nashville’ bestaat nauwelijks verschil tussen een smartelijk soulballad en een country-tearjerker.
DJ St. Paul zal het concert omlijsten met de beste soulplaten uit de muziekgeschiedenis.
Dit concert is georganiseerd door Het Burgerweeshuis in samenwerking met Grolsch en Drankengroothandel Eijkelenkamp-Onstenk.
Gereserveerde kaarten kunnen 18 mei vanaf 19.00 uur bij de Lebuinuskerk worden afgehaald.

Nog Meer